Wijzigingen ongedaan maken en opnieuw uitvoeren
Met Ongedaan maken en Opnieuw kun je door opgeslagen versies van ondersteunde projecten lopen. Dit is handig na een lay-outwijziging, een nieuwe stijl, een pagina-actie of een grotere projectupdate.
Een wijziging ongedaan maken
Kies Ongedaan maken in de projectbalk of druk in de editor op Cmd/Ctrl + Z. Het project keert terug naar de vorige opgeslagen versie.
De knop is niet beschikbaar als er geen eerdere versie is om te herstellen of zolang een andere update het bewerken tijdelijk vergrendelt.
Een wijziging opnieuw uitvoeren
Kies na ongedaan maken Opnieuw uitvoeren of druk op Cmd/Ctrl + Shift + Z om weer vooruit te gaan. Opnieuw is niet beschikbaar als er geen latere versie bestaat.
Als je een wijziging ongedaan maakt en daarna een andere bewerking uitvoert, kan die nieuwe richting het pad voor opnieuw uitvoeren vervangen.
Wijzigingen die samen worden teruggedraaid
Sommige acties worden als één projectupdate opgeslagen. Zo kunnen het toepassen van een thema, het wijzigen van een lay-out samen met de inhoud of het overschakelen naar een product met een lager paginalimiet samen worden teruggedraaid.
Als een productwijziging laatste pagina's verwijdert om binnen een lager maximum te blijven, herstelt Ongedaan maken het eerdere product en die pagina's. Alleen terugschakelen naar een groter product is niet hetzelfde als ongedaan maken en herstelt verwijderde pagina's niet vanzelf.
Versies gemarkeerd met “Support”
Als je contact met ons hebt opgenomen over een probleem met je project, heeft een lid van ons supportteam het mogelijk voor je opgelost. Versies die door ons team zijn opgeslagen, zijn in je versiegeschiedenis gemarkeerd met (Support), zodat je altijd kunt zien welke wijzigingen namens jou zijn aangebracht. Ongedaan maken werkt bij deze versies precies zoals bij je eigen bewerkingen, dus je kunt op elk moment teruggaan naar je eerdere versie.
Als de geschiedenis niet beschikbaar is
- Wacht tot elke zichtbare projectupdate is voltooid.
- Controleer of je in het bewerkbare project bent en niet in een gedeelde alleen-lezenlink.
- Bevestig dat er ten minste één opgeslagen bewerking is uitgevoerd.
- Reageren de knoppen nog steeds niet, ga dan terug naar Mijn projecten, open het project opnieuw en probeer het nogmaals.
Zie Problemen met bewerken en bestellen voor hulp bij een wijziging die niet wordt opgeslagen.